Technasium

Ben je geïnteresseerd in ontwerpen en techniek? Werk je graag samen in een team? Leer je graag in de praktijk en door creatief te denken? Verdiep je dan eens in het Technasium!

MML TECHNASIUM LOGO

160919 uitreiking predicaat Technasium

Het technasium heeft net als het gymnasium een extra vak. In plaats van klassieke talen krijg je hier echter het vak Onderzoek & Ontwerp (O&O). Op het Metis is dit vak al jaren een begrip en leerlingen die nu op het Metis beginnen kunnen ook echt een technasiumdiploma behalen. Het technasium is een onderwijsformule voor havo en vwo, die de lacune vult die al decennialang bestaat tussen het basis- en bèta-technisch hoger onderwijs.

waterbassin

Technasium staat voor onderwijs dat denken koppelt aan doen, en theorie combineert met praktijk. Op het technasium maak je kennis met beroepen als civieltechnisch ingenieur, architect of radioloog. In de werkplaats van het Technasiumlab werk je met andere leerlingen aan een project. Je krijgt een probleem dat je samen moet oplossen en deze opdrachten komen voort uit de praktijk en dikwijls uit het bedrijfsleven. De kennis die je leert in andere schoolvakken pas je toe en je ziet dan ook gelijk waarvoor je vakken als wiskunde en biologie kan gebruiken. Ben je geïnteresseerd in techniek en zoek je graag een probleem tot de bodem uit tot je een oplossing vindt? Kom dan op het Metis kijken of het technasium wat voor jou is.

 

Klik hieronder op het Technasiumlogo voor de website van de stichting Technasium. Het MML maakt onderdeel uit van het netwerk Noord Holland Noord.

technasium logo

Het Technasium heeft ook een eigen schoolkrant:

Metis Tech 2!

Metis Tech 1!

 

De Metis Montessori mavo start in 2017-2018 een pilot in soortgelijke richting. Met Bèta challenge maakt het Metis ook voor mavo een match met het vervolgonderwijs in de techniek.

 

Technasiumlabs plattegrond nieuwbouw 

plattegrond Technasiumlabs nieuwbouw Mauritskade