Organisatie van de school

Naast vakdocenten voor de vakken van het curriculum, heeft elke klas/leerling een eigen mentor. Binnen de organisatie zul je het meest met hem of haar te maken hebben: je mentor begeleidt je namelijk binnen de school. Hij leert je studievaardigheden en sociale vaardigheden, voert gesprekken met je over je resultaten en je welbevinden en komt zelfs een keer bij jou en je ouder(s)/verzorger(s) op huisbezoek. Eerst relatie, dan prestatie is namelijk bij ons het devies. De mentor is dus ook het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders als je iets wilt weten over de school.

 

Daarnaast vormen docenten samen teams. Op de Mauritskade zijn er twee deelscholen voor de onderbouw (leerjaar 1 & 2 & 3), en een deelschool voor de bovenbouw (leerjaar 4, 5 en 6) waarin verschillende docententeams lesgeven. Op de Tweede Oosterparkstraat is er het mavoteam. Deze teams worden aangestuurd door de deelschoolleiders; als er dus iets is waar je niet met je mentor of je vakdocenten uit kunt komen, dan kun je bij hen terecht.

 

De deelschoolleiders leggen op hun beurt verantwoording af aan de directeuren van de school. Zij besturen de school, maar als het goed is kom je hen in de dagelijkse praktijk wat minder vaak tegen. Dat wil niet zeggen dat ze onzichtbaar zijn: je ontmoet ze bijvoorbeeld regelmatig als je in de leerlingenraad zit, of op andere wijze meehelpt om de school nog beter te maken.

 

DSC 0164 texel werkweek 3