Tanmay Baksh

temnah 2

WhizzkidTanmay Bakshi was op bezoek in de Coderclass! Deze 15-jarige jongen uit Canada leerde al vanaf zijn vijfde programmeren en schreef een boek over programmeren voor kinderen. Op zijn zevende startte hij zijn eigen YouTube kanaal waar hij jongeren leert programmeren.

 

De welbespraakte Tanmay vertelde in het Engels, voor de meeste Coderclassleerlingen geen obstakel, over zijn passie voor programmeren en kunstmatige intelligentie. Hij ontwikkelde apps en houdt zich nu bezig met IBS Watson, een programma dat vragen kan beantwoorden door middel van de techniek machine learning.

De Coderclassleerlingen stelden vragen aan Tanmay waarvan de antwoorden het begrip te boven gingen van de aanwezige niet informatici maar de leerlingen knikten geïnteresseerd. Daarna lieten de leerlingen zien met welke projecten zij allemaal bezig waren in leerjaar 1 tot en met 3. De robots interesseerden Tanmay en ook het ruimteschip vond hij prachtig.

 

temnah 3

Tanmay en zijn ouders hebben beloofd dat de leerlingen van de Coderclass hem altijd een vraag mogen stellen en dat hij dan een webtutorial voor ze kan opnemen. Een geweldig aanbod waar de leerlingen in de toekomst vast gebruik van gaan maken. Het was voor de leerlingen inspirerend om een leeftijdgenoot zo gepassioneerd en eloquent te horen spreken over programmeren. Hij laat zien dat ontwikkeling op dit terrein geen leeftijdsgrens kent. En dat internationale kennisuitwisseling de gewoonste zaak van de wereld is. temnah 4