Biologiemarkt

week van de biologie

Het Metis doet mee aan de week van de biologie. Kom naar de Biologiemarkt in het Oosterpark op woensdag 27 september tussen 14.00 - 16.00 uur!

In de week van 25 september tot en met 1 oktober is het de Week van de Biologie. Het Nederlands Instituut voor Biologen bestaat dit jaar 35 jaar en viert dit met heel Nederland. Het NIBI vindt het belangrijk dat steeds meer mensen weten van biologie. Omdat dat nodig is bij keuzen op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid en omdat het gewoon leuk en interessant is om meer te weten van het leven op onze planeet. Aan diverse instellingen is dan ook gevraagd om aandacht aan deze week te geven.

De sectie biologie van het Metis Montessori Lyceum doet mee en organiseert deze week een reanimatiecursus voor ouders én een Biologiemarkt in het Oosterpark, waarbij ouders en andere belangstellingen van harte welkom zijn.

 

Woensdagmiddag 27 september tussen 14.00 en 16.00 uur: Biologiemarkt in het Oosterpark.

Het Metis Montessori Lyceum heeft zijn schoolgebouw op een perfecte plek voor de biologen, aan de rand van het Oosterpark. Leerlingen van het MML trekken tijdens de lessen vaak naar buiten en organiseren nu dus de Biologiemarkt. Op school tijdens keuzewerktijd – een belangrijk karakteristiek van montessori – hebben groepjes leerlingen een biologieonderwerp uitgewerkt waar zij de voorbijgangers en genodigden graag iets over vertellen. Onderwerpen als de vogels in het Oosterpark, bloedgroepen, kriebelbeestjes en nog meer komen aan de orde. Ze hebben spelletjes gemaakt om kennis te testen en geven informatie over het onderwerp. Iedereen is van harte welkom om de markt te bezoeken.

We hopen op veel bezoekers aan de markt. Op de site  www.weekvandebiologie.nl is nog meer informatie en zijn alle activiteiten door het hele land te vinden.