Verkiezingen

verkiezingen

Het is 15 maart: Nederland mag naar de stembus. En óók de onderbouwleerlingen mogen hun stem laten horen, bij de Metis Verkiezingen 2017. In de schaduw van de 'volwassen politiek' hebben de leerlingen van het KWT-project Politiek voor Beginners de afgelopen weken hun eigen verkiezingen georganiseerd, 

op initiatief van LiO-stagiair Menno Woudt. Ze hebben colleges gehad over politieke systemen wereldwijd en over de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Verzameld in drie partijen hebben de leerlingen standpunten geformuleerd, een verkiezingsprogramma geschreven, een slogan bedacht en een poster ontworpen. Daarmee hoopt elke partij de meeste kiezers voor zich te winnen!

 

Op 15 maart krijgen de leerlingen van de eerste en tweede klas een digitaal stembiljet toegestuurd via Magister. Daarin kunnen ze hun stem uitbrengen op één van de drie partijen: EAI, PSV of TVV. In de laatste KWT-lessen zal de uitslag bekend worden gemaakt en begint het formeren: gaat het lukken om een coalitie te vormen? Nét het Binnenhof, maar dan gewoon binnen de school. Lang leve de democratie!