Masterclasses groep 8 | 8+ excellentieprogramma

logo Metis Academie 

De Metis Academie heeft een aanbod van cursussen voor leerlingen uit het PO en VO voor excellentie en ondersteuning. Onderdeel van de Metis Academie is het 8+ excellentieprogramma. Het 8+ excellentieprogramma geeft basisschoolleerlingen de kans om op een uitdagende manier kennis te maken met de werkwijze van het vervolgonderwijs. In de afgelopen jaren hebben reeds vele achtstegroepers zich bij ons verdiept in o.a. wiskunde, astronomie, robotica, Chinees, Grieks, Onderzoek & Ontwerp en wereldburgerschap.

 IMG 8115 IMG 8136 IMG 8113

Algemeen

De 8+ cursussen zijn een combinatie van doe- en onderzoeksactiviteiten en laten natuuronderwijs, techniek of een taal tot leven komen. Ze leggen de basis voor een onderzoekende leerhouding: zo ontwikkelen leerlingen vaardigheden en leren ze op een procesgerichte manier creatief-productief denken. De leerlingen leren vooral door te ervaren en samen te werken. Ook ervaren ze de voldoening van resultaat boeken door grote inspanning en vergroten ze hun zelfkennis.

 

8+ is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met havo/vwo-niveau die toe zijn aan uitdaging en nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hen te bieden heeft. In een snelkookpan kunnen zij zich op het MML in de aangeboden vakken verdiepen.

 

Masterclasses

In februari 2020 organiseert de Metis Academie een verkort programma in de vorm van eenmalige masterclasses die zich concentreren op een kennismaking met de drie profielen waartussen nieuwe leerlingen van het Metis voor schooljaar 2020-2021 de keuze hebben: het technasium, de Coderclass en het Metisprofiel*.

 

De exacte datum volgt nog! Het is meestal van 14.00 - 17.00 uur. De les duurt tot 16.00 uur en daarna zijn ouders/verzorgers en leerkrachten welkom voor een presentatie en/of nog meer informatie over het MML en desgewenst een rondleiding. Over de inhoud van de masterclasses vind je onderaan deze pagina meer informatie. 

Let op: de masterclasses zijn deels onder schooltijd, dus vraag vooraf toestemming aan de ouder(s)/verzorger(s) en je leerkracht!

 

Aanmelden

De aanmelding voor de masterclasses start begin 2020 op deze pagina.

  

Het Metis organiseert geen activiteiten voor kinderen in groep 7. 

 

Meer informatie over de masterclasses

Je hebt de keuze uit drie verschillende masterclasses, namelijk die van:  

 

Het Metisprofiel

Dit is voor leerlingen die niet bang zijn om de wereld in te gaan en die graag creatief bezig zijn.

Wat kun je binnen het Metisprofiel verwachten?

  • UNESCO-kernwaarden als leiderschap, duurzaamheid, respect en vriendschap;
  • een actie opzetten voor een goed doel;
  • informatie over wereldburgers & wereldverbeteraars;
  • wereldtalen en -culturen, in het bijzonder de Koreaanse taal en cultuur.
  • theater en film kijken en maken. Wat past het beste bij jou: bedenken, vormgeven en acteren of liever achter de schermen aan het werk? We doen het met elkaar.

Tijdens de masterclass ga je met enkele aspecten van het Metisprofiel aan de slag.

Wil je alvast meer informatie over het vak wereldburgerschap op het Metis, klik dan hier. Of over kunstbende? Klik dan hier. 

 

 

Het technasium

Onderzoek en ontwerp is een creatief vak waarin je leert hoe het is om een ontwerper te zijn en creatieve oplossingen te bedenken voor ontwerpproblemen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over na gedacht waarom een architect juist op die manier dat gebouw heeft ontworpen of waar je allemaal rekening mee moet houden als je een nieuwe lamp van afvalmateriaal ontwerpt?

Wil je alvast meer informatie over het technasium op het Metis, klik dan hier

 

De Coderclass

"Lijkt het je het leuk om te leren programmeren? Of wil je er juist meer over leren? Dan is deze 8+ masterclass voor jou! Je gaat leren over onderwerpen als websites bouwen met HTML, met Python en Turtle figuren programmeren en werken met de Micro:bit."

Informatica is een belangrijk onderdeel in de Coderclass van het Metis. In dit profiel krijg je vanaf de eerste klas een intensief programma van vijf uur in de week waarin je onder andere leert programmeren en je verdiept in computer science. Iedere leerling werkt op zijn eigen tempo, maar er wordt ook samengewerkt om opdrachten uit te voeren - net zoals dat in het bedrijfsleven gaat. Bijzonder is dat we veel samenwerken met bedrijven. Je kunt er bijvoorbeeld stage lopen. Bovendien leveren bedrijven ons realistische opdrachten zodat je echt leert hoe de praktijk werkt. Kijk voor meer informatie over de Coderclass op: www.coderclass.nl

 

IMG 8031 IMG 8087 IMG 8119

 

Voor vragen over je het aanmelden kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

logo Metis Academie