Maatschappijleer

Docenten

Op het MML wordt maatschappijleer gegeven door Leo Boon en Marijke Laverman.

Het vak

Maatschappijleer is een vak dat je één jaar volgt in de vierde klas. Het sluit aan bij wat er dagelijks om ons heen gebeurt in de samenleving, de politiek, in Amsterdam. Maatschappijleer geeft de basis van de politieke besluitvorming in Nederland. We proberen altijd aan te sluiten bij de actualiteit door bijvoorbeeld mee te doen aan de scholierenverkiezingen of een project te doen over de gemeenteraadsverkiezingen of de verkiezingen voor het Europees Parlement. We verdiepen ons in de oorzaken van criminaliteit en bekijken de hoeveelheid criminaliteit in Nederland.

Materiaal

Op het MML werken we bij maatschappijleer met de methode Thema’s.  Naast de boeken werken we ook met beeldmateriaal, zelf gemaakte opdrachten en houden we de actualiteit bij. Dit doen we door journaals te bekijken, kranten te vergelijken en hierover met elkaar in discussie te gaan.  

mijleer

Op de foto zijn we op bezoek bij een voormalige Amsterdamse wethouder van onderwijs om hem ideeën ter verbetering van de stad te overhandigen die de leerlingen van het Metis Montessori Lyceum en het Montessori Lyceum Amsterdam in een gezamenlijk project hebben opgesteld.